تاریخ صدور : ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۹
تشکل صادر کننده: کنشگران صنفی آموزش فارس
۵۹ سال پیش در چنین روزی ، تجمع معلمان با شلیک گلوله به قلب دکتر خانعلی به خون کشیده شد و معلمان آگاه و حق طلب این حادثه ی تلخ را فراموش نکردند و هر ساله به یاد فریاد حق طلبی معلمان و شهید خانعلی ، ۱۲ اردیبهشت را گرامی می دارند .
با وجود گذشت دهها سال از حادثه ی خونین ۱۲ اردیبهشت و فریادهای حق طلبانه ی جامعه ی فرهنگیان ، بخش اعظم مشکلات فرهنگیان حل نگردیده است و در همچنان بر همان پاشنه ی سابق می چرخد .
بدون شک ریشه ی بخشی از این مشکلات و بی مهری ها به مسئله ی آموزش ، در نگاه اقتصادی به آموزش و پرورش خلاصه می شود . استیلای فرهنگ و تفکر خصوصی سازی ، بختکی است که سالهاست بر روی سینه ی آموزش و پرورش سنگینی می کند و زمینه ساز مشکلات فراوانی گردیده است . آموزش رایگان برای همگان که یکی اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است با سیاست خصوصی سازی به محاق فراموشی سپرده شده است و ادامه ی این سیاست و نگاه اقتصادی به امر آموزش به تبعیض های طبقاتی و محرومیت کثیری از طبقه ی فرودست از آموزش انجامیده و زنگ خطر را برای آینده ی ایران به صدا در آورده است .
مشکل معیشت که همیشه جامعه فرهنگیان با آن دست به گریبان بوده اند با شرایط اقتصادی امروز حادتر شده و فاصله ی حقوق فرهنگیان تا خط فقر زیادتر شده است .
اگر چه بالاخره پس از سالها تلاش و مبارزه صنفی معلمان ، وزرات آموزش و پرورش ، ظاهرا به پای میز مذاکره آمد و در فروردین ماه ۹۹ طی چند جلسه که وزیر آموزش و پرورش و دکتر نوبخت با عده ای از تشکل های سیاسی فرهنگیان داشتند وعده ی حل مشکلات معیشتی را دادند ولی در غیاب تمامی نمایندگان معلمان و بالاخص نماینده کانون صنفی معلمان تهران و جلوگیری از حضور نماینده ی سازمان معلمان ایران در جلسه دوم ، این جلسه خالی از محتوا گردید و وزیر آموزش و پرورش و دکتر نوبخت اگر چه سالهاست ثابت کرده اند که هیچ توجهی به مشکلات معیشتی فرهنگیان ندارند ولی با این عمل بسیار نابخردانه نه تنها ثابت نمودند که هدف آنان حل مشکل معیشتی نیست بلکه اصولا اهل تعامل و گفتگو نیز نیستند و حتی برای گفتگو دست به گزینش افراد می زنند و در مجموع هدفی جز تحریف و سانسور واقعیت نداشته و ندارند و با تبلیغات و در بوق و کرنا کردن افزایش حقوق فرهنگیان سعی می کنند اذهان جامعه را فریب دهند .
در پی شیوع ویروس کرونا در جامعه و تعطیلی مدارس ، بی تدبیری وزیر آموزش و پرورش دولت تدبیر و امید آشکارتر شد و وزیر آموزش و پرورش از یک طرف بدون توجه به زیر ساخت های اینترنت موجود در کشور و عدم دسترسی تمامی دانش آموزان به اینترنت در سراسر کشور و همچنین فقدان تمکن مالی جهت خرید گوشی های با قابلیت اتصال به اینترنت برای برخی خانواده ها و از طرف دیگر با اجبار معلمان به تدریس مجازی از طریق گوشی های شخصی و نصب اپلیکیشن های مورد تایید به صورت اجباری بر روی آن ، موجی از نارضایتی و مشکلات را به راه انداخت .
متاسفانه در این جامعه ی بحران زده ، عدم موافقت با مرخصی محمد حبیبی و حکم اخراج وی از آموزش و پرورش و دستگیری مجدد اسماعیل عبدی علی رغم استحقاق قانونی وی برای آزادی از زندان ، بی تدبیری وزیر آموزش و پرورش را دو چندان نمود .
نادیده گرفته شدن مشکلات بازنشستگان توسط مسئولان ، بیانگر نگاه اقتصادی به آموزش و پرورش و کسانی است که سالها برای اعتلای آموزش و پرورش تلاش نمودند .
کنشگران صنفی آموزش فارس ضمن تبریک روز معلم به تمامی معلمان رنج کشیده و علی رغم ناامیدی از حل مشکلات توسط مسئولان آموزش و پرورش و محکوم کردن شدید مواردی که در بیانیه ذکر گردید ؛ از معلمان حق طلب درخواست می نماید تا تحقق کامل مطالبات قانونی خود سکوت نکنند و برای رفع بختک خصوصی سازی ، حل مشکل معیشت ، عدم نگاه امنیتی به فعالان صنفی عرصه ی آموزش و آزادی بدون قید و شرط معلمان زندانی تلاش کنند و به نیروی عظیم خود باور داشته باشند و تغییر در این فضای فاجعه بار را با دست توانا و متحد خویش تجربه و مشاهده کنند .