بیانیه‌ی انجمن صنفی معلمان کردستان (سقز و زیویه) درا رابطه با  برنامه‌ی آموزشی “شاد “

تاریخ صدور : ۴ اردیبهشت ۱۳۹۹

تشکل صادر کننده: انجمن صنفی معلّمان کردستان (سقز و زیویه)

با شیوع ویروس کرونا و بە منظور جلوگیری از  همەگیری خارج از کنترل و کاهش تلفات آن، مانند سایر کشورها  و مطابق با پروتکل‌های بهداشتی، اولین مکان‌هایی کە تعطیل شدند مدارس و دانشگاەها بودند. از همان روزهای نخست با شعار آموزش تعطیل نیست وزارت آموزش و پرورش از طریق شبکه آموزش سیما، اقدام به ضبط و پخش برنامه‌هایی برای تدریس مفاد درسی مختلف نمود. در کنار آن نیز معلمان بنا بر رسالتی که بر عهده دارند و بدون اجبار خاصی، تنها به منظور جلوگیری از عقب‌ ماندگی درسی دانش‌آموزان، خود دست به کار شده و با بهره‌گیری از ظرفیت فضای مجازی با تشکیل گروه های درسی، آموزش را به شکلی نو ادامه دادند و از این طریق به رفع اشکال و انجام راهنمایی شاگردان خود پرداختند. 

آنچه مسلم است، این رویه‌ هیچگاه نمی‌تواند جایگزین فضای واقعی مدرسه و ارتباط رودرروی معلم و فراگیر باشد و حتی در پیشرفته‌ترین نظام‌های تعلیم و تربیت نیز آموزش مجازی، در خدمت آموزش رسمی است و تسهیل کننده‌ی آن می‌باشد نه جایگزین آن. 

حال برنامه‌ای به نام شبکه آموزشی دانش‌آموزان موسوم به شاد، از طرف تصمیم‌گیران آموزشی کشور خلق شده و در همین ابتدای راه هدفی بزرگ را نشانه رفته است. می‌خواهد تمام معلمان، دانش‌آموزان، اولیا و مدیران مدارس را گرد هم آورد، آموزش دانش‌آموزان را که تا امروز یا تعطیل بود یا به شکلی پراکنده ادامه داشت را سر و سامانی بخشد و مهم‌تر از همه‌ی این‌ها این مهمان ناخوانده در همین ابتدای راه در پی نفی سایر اپلیکیشن‌های موجود برآمده که به زعم متخصصان و کاربران آن‌ها بسیار کامل‌تر و جامع‌تر از شاد می‌باشند. و از این دیدگاه اجبار همگان اعم از معلمان و دانش‌آموزان و اولیای آن به استفاده از برنامه‌ای ناشناخته در تلفن شخصی افراد نفی آشکار حریم خصوصی آن‌ها تلقی می‌شود.

انجمن صنفی معلمان کردستان ( سقز و زیویه) از همان روزهای نخست رصد روند استفاده از این برنامه و مشکلات و مسائل مربوطه را از طرف دانش‌آموزان، اولیا و معلمان در دستور کار خود قرار داده و با انجام چند مصاحبه و انتشار مقالات تحلیلی نسبت به آگاهی بخشی عمومی و گوشزد کردن مشکلات این طرح ضرب‌الاجلی و غیر کارشناسی، به مسئولان مربوطه ، اقدام نموده و نسبت به عواقب سوء، احتمالی آن هشدار داده است.

در پایان همچنانکه همواره بر فراهم آوردن زمینه‌ی آموزش رایگان و اجرای عدالت آموزشی به عنوان یک وظیفه‌ی انکار ناپذیر دولت‌مردان اصرار ورزیده‌ایم  به صراحت تأکید می‌کنیم در این شرایط نیز هر برنامه‌ای که نتیجه‌اش محرومیت بیش از پیش دانش‌آموزان از امکانات و تسهیلات برابر آموزشی و پرورشی (عدم عدالت آموزشی) و نادیده گرفتن شرایط خاص اقتصادی خانواده‌ها باشد،  محکوم به شکست است.

منبع

تصویر بیانیه